Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети войските на фронтовата линия и "разговаря с военнослужещи и им благодари". Това съобщи ресорното ведомство, цитирано от "Франс прес".

Министерството на отбраната разпространи кадри, на които се вижда как Шойгу инспектира казарми и минава през окопи. Министърът заяви, че е "проверил условията за разполагане на личния състав и военната техника и е инспектирал позициите на военните части, както и условията за настаняване и отоплението на персонала".

Путин не жали средства за армията - обещава модерно оборудване и ракети "Сармат"
Обновена

Путин не жали средства за армията - обещава модерно оборудване и ракети "Сармат"

Президентът е доволен, че бойните способности на Русия "непрекъснато нарастват"

От министерството посочват, че той е разговарял с военнослужещите, участващи в "специалната операция" и им е благодарил за "примерното представяне".

Новината за посещението на Шойгу на фронта идва, след като самият той обяви, че е приключила "пълната подготовка" на 300 000 нови резервисти.

Вчера руският президент Владимир Путин обеща да даде на руската армия всичко, което тя поиска в подкрепа на военната кампания в Украйна.

Междувременно Украйна заяви, че Русия е загубила над 100 000 войници от началото на войната, както и че 2023 г. ще бъде последната година от кампанията срещу Москва.

Посещението на Шойгу на фронта идва само няколко дни, след като украинският президент Володимир Зеленски също неочаквано се появи във  фронтовия град Бахмут, където украинските и руските сили водят ожесточена, продължаваща с месеци битка.

След нареждане на Путин: Започва ударно оборудване на руската армия

След нареждане на Путин: Започва ударно оборудване на руската армия

Правителството предприема мерки за увеличаване на военното производство