Руският президент Владимир Путин обеща да даде на руската армия всичко, което тя поиска в подкрепа на военната кампания в Украйна, съобщава "Ройтерс".

В своя реч пред началниците на отбраната в Москва държавният глава подчерта, че няма финансови ограничения за това, което правителството ще предостави на въоръжените сили.

Страната, правителството ще даде всичко, което военните поискат, заяви той.

Руският лидер призова Министерството на отбраната да предостави на военните най-новото оборудване, включително устройства за нощно виждане, оръжия с високопрецизен мерник и снайперски пушки от ново поколение.

Путин признава трудности във войната му за Украйна

Путин признава трудности във войната му за Украйна

Опитва да подготви населението на Русия за дълготрайна война и хвърля службите срещу "предатели, шпиони и саботьори"

Президентът също така посочи, че Русия трябва да обърне специално внимание на значението на безпилотните самолети в 10-месечния конфликт и допълни, че руската хиперзвукова ракета "Сармат", наречена "Сатана II", ще бъде готова за разполагане в близко бъдеще.

Путин изтъкна, че бойните способности на Русия "непрекъснато нарастват" и увери, че тяхното разширяване ще бъде допълнително ускорено.

Той настоя, че руската армия трябва да анализира събраните данни за капацитета на съюзниците от НАТО, за да увеличи собствената си боеспособност в Украйна.

Ще продължим да разработваме безпрецедентни хиперзвукови ракети, заяви Путин и настоя бойните и разузнавателните дронове също да бъдат подобрени.

Москва ще продължи да подобрява бойната готовност на своите ядрени сили, увери Путин.

След нареждане на Путин: Започва ударно оборудване на руската армия

След нареждане на Путин: Започва ударно оборудване на руската армия

Правителството предприема мерки за увеличаване на военното производство

Стратегическите противници на Москва "искат да нарежат Русия на парчета", заяви още руският лидер.

Противниците на Русия смятат, че страната е твърде голяма и нейното разпадане е тяхна цел от векове, подчерта той и допълни, че те дори са използвали и подкрепяли "терористи", за да се бият с Русия, включително вътре в страната.

Те хвърлиха всичко срещу нас, всички възможни средства, изтъкна Путин и отбеляза, че всички съветски републики са били използвани в това усилие, особено Украйна.