Руското правителство трябва да оцени действителните нужди на своите въоръжени сили на фона на специалната операция и да разшири капацитета си за такова производство. Това заяви премиерът Михаил Мишустин, цитиран от ТАСС.

Руският президент Владимир Путин постави задача да бъде ускорено задоволяването на нуждите на руските въоръжени сили, посочи той.

"В най-кратък срок трябва да завършим изготвянето на подходящи цели в ключови области. За целта е необходимо много прецизно да се оценят реалните нужди, като се съпоставят с текущите възможности на предприятията от отбранителната индустрия и други отрасли на икономиката, и трябва да се прецени какво да се направи за разширяването им", заяви министър-председателят.

"Трябва да се осигурят и подходящи, качествени материали. От това зависят животите на войниците, особено на тези на първа линия", подчерта Мишустин.

Путин иска да се решава по-бързо за Украйна
Обновена

Путин иска да се решава по-бързо за Украйна

Настоява за засилена координация на правителствените структури и регионите

По негови думи е важно да се създаде обратна връзка между производители и потребители. Целта е "да могат производителите на тези продукти своевременно да получават обратна връзка как те могат да бъдат подобрени. За да могат нашите защитници да изпълняват задачите си по-ефективно".

Убеден съм, че успоредно трябва да се коригират механизмите за управление и да се създаде строга система за контрол, добави Мишустин.

Той заяви, че трябва да се изготвят подробни графици за всяка продуктова гама и всеки производител.

"Трябва да се изготвят предложения за актуализиране на държавната поръчка и съответните документи, включително тези, които координират доставките на суровини и необходими компоненти. Това важи и за ремонт и възстановяване, строителство и монтаж, както и за логистика, транспорт и комуникации", отбеляза Мишустин.

Миналата седмица Путин заяви, че страната трябва да ускори вземането на решения във връзка с военната кампания в Украйна.

Цените на униформи, кубинки и автоаптечки в Русия летят нагоре

Цените на униформи, кубинки и автоаптечки в Русия летят нагоре

Федералната антимонополна служба разследва спекула

По време на първото заседание на новия координационен съвет за управление на работата на правителството на вътрешния фронт държавният глава посочи, че е необходима засилена координация на правителствените структури и регионите, за да се подобри работата на правителството за производството на повече оборудване за руските сили и да им предоставя по-добра медицинска и логистична подкрепа.

Путин създаде новия съвет седмица по-рано, след като въведе военно положение в четирите частично окупирани украински области, където силите му претърпяха няколко поражения от украинската армия.

Още преди Путин да започне "частична мобилизация" на стотици хиляди мъже миналия месец, войниците се оплакваха в социалните мрежи от крайно недостатъчно оборудване.

Британското разузнаване предвижда все повече логистични проблеми за руската армия

Британското разузнаване предвижда все повече логистични проблеми за руската армия

Руските резервисти пристигат на фронта зле оборудвани