Властите в Швеция уточняват, че ще признават резултати от три вида теста - PCR, бързи антигенни тестове, както и LAMP тестове. Те трябва да бъдат направени не по-късно от 48 часа преди влизането на територията на страната. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

Припомняме, че вчера беше съобщено, че от 6 февруари Швеция ще изисква представяне на отрицателен резултат от PCR тест Сертификатите следва да са издадени на английски, шведски, датски или норвежки език и да включват имена по документа за самоличност, ден и час на теста, метод, по който е направен, както и данни за издаващата институция.

Швеция изисква представяне на отрицателен резултат от PCR тест

Швеция изисква представяне на отрицателен резултат от PCR тест

От 6 февруари до 31 март

Новите правила ще се прилагат за всички чужденци на възраст над 18 г. до 31 март 2021 г. Изключения се предвиждат за хора на възраст под 18 години, за граждани със статут на постоянно пребиваване в Швеция, за заетите в транспортния сектор, спортните състезатели и сезонните работници.

Повече информация за новите условия за влизане в Швеция е публикувана на следния линк:

https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Sweden

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Швеция на телефони +46 8 20 25 27, +46 8 723 09 38.