Сирийската противовъздушна отбрана отговори на "враждебни цели" в петък в околностите на Дамаск, съобщиха сирийските държавни медии, цитирани от "Ройтерс".

Американските военни започнаха въздушни удари по-рано този месец в Ирак и Сирия срещу повече от 85 цели, свързани с Иранската революционна гвардия и милициите, които тя подкрепя, като отмъщение за нападение в Йордания през януари, при което бяха убити трима американски войници.

От декември израелските удари са убили повече от половин дузина Революционна гвардия, включително висш генерал от разузнаването .

Иранската революционна гвардия претърпя един от най-тежките си периоди в Сирия, откакто пристигна преди десетилетие, за да помогне на президента Башар ал-Асад във войната в Сирия, докато Съединените щати и Израел нанасят удари срещу подкрепяните от Иран милиции в страната.

Информирани източници казаха на Ройтерс, че в резултат на това гвардейците са изтеглили някои от висшите си офицери. Посланикът на Иран в Сирия каза в четвъртък, че Иран остава "присъстващ" в Сирия. Министърът на външните работи на Иран трябва да посети Ливан в петък и след това Дамаск в началото на следващата седмица за срещи с висши официални лица.

Байдън: Реакцията на Израел в Газа е "прекомерна"

Байдън: Реакцията на Израел в Газа е "прекомерна"

Споразумението да доведе до трайна пауза