Американската авиокомпания United Airlines съобщи, че близо 600 нейни служители може да бъдат уволнени заради неизпълнение на изискването на компанията за задължителна ваксинация срещу COVID-19.  Те обаче все още могат да запазят работата си, ако се ваксинират преди уволнението си, предаде агенция Reuters.

В началото на август United Airlines стана първият въздушен превозвач в САЩ, който задължи всичките си служители, работещи по вътрешните линии, да се ваксинират срещу COVID-19.

От компанията уточняват, че от 28 август са започнали уволнение на 593 души, които са отказали да се имунизират.

"Това беше много трудно решение, но сигурността на екипа ни винаги е била наш приоритет", коментира от управата на United Airlines.

Служителите, уволнени заради неваксиниране, ще бъдат отстранени заради нарушаване на политиката за безопасност на компанията, което може да доведе до това да загубят права за обезщетения за безработица.

Авиокомпания в САЩ уволнява стотици неваксинирани свои служители

Авиокомпания в САЩ уволнява стотици неваксинирани свои служители

Става въпрос за цели 593-ма души

Припомняме, президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че неваксинираните американци причиняват "много щети" на страната, като излагат на риск икономиката и забавят нейното възстановяване.

"Отказът от ваксинация коства много на всички", посочи Байдън, като добави, че продължава напред със задължителната ваксинация навсякъде, където може, като вече изисква две трети от американските работници да бъдат ваксинирани.

Байдън: Пандемията на неваксинираните трябва да спре, неваксинираните забавят икономиката

Байдън: Пандемията на неваксинираните трябва да спре, неваксинираните забавят икономиката

Продължава със задължителната ваксинация навсякъде, където може