Американската авиокомпания "Юнайтед еърлайнс", която в началото на август поиска от всичките си служители в САЩ да се ваксинират срещу COVID-19, обяви, че ще уволни 593-ма души, които не са представили доказателство, че са ваксинирани, информира "Франс прес".

От общо 67 000 служители в базираната в Чикаго авиокомпания под 3 процента (около 2000 души) са поискали да бъдат освободени от задължението по медицинска или религиозна причина, като обаче те ще трябва да излязат във временен наплатен отпуск. Над 99 процента от останалите служители са избрали да се ваксинират.

Байдън: Пандемията на неваксинираните трябва да спре, неваксинираните забавят икономиката

Байдън: Пандемията на неваксинираните трябва да спре, неваксинираните забавят икономиката

Продължава със задължителната ваксинация навсякъде, където може

Поискахме всичките ни служители в САЩ да се ваксинират по една проста причина: да гарантираме сигурността на персонала си, отбелязаха в изявление главният изпълнителен директор Скот Кърби и президентът Брет Харт.

"Истината е, че всички са в по-голяма безопасност, когато всички са ваксинирани и изискването за имунизиране работи", допълниха те.

За 593-та служители, които не са представили доказателство за ваксинация, компанията ще започне процес на уволняване съгласно процедура, договорена с профсъюзите, като процесът може да отнеме седмици.

Служителите, уволнени заради неваксиниране, ще бъдат отстранени заради нарушаване на политиката за безопасност на компанията, което може да доведе до това да загубят права за обезщетения за безработица.

Фон дер Лайен обещава ЕС да се заеме с пандемията на неваксинираните

Фон дер Лайен обещава ЕС да се заеме с пандемията на неваксинираните

Темповете на ваксинация трябва да се ускорят навсякъде в ЕС и по света