Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг коментира в интервю за СиЕнЕн, че Москва е наясно, че ще има тежки последствия, ако реши да използва ядрено оръжие в Украйна.

"Няма да уточнявам как точно ще реагираме, това зависи от това какви оръжия за масово унищожение могат да използват", каза Столтенберг.

Въпреки че ръководителят на НАТО смята, че "вероятността от използване на ядрени оръжия все още е ниска", той подчерта, че Алиансът трябва да приеме сериозно ядрените заплахи, тъй като "потенциалните последици са твърде големи".

Риториката, заплахите, които президентът Путин отправя отново и отново, повишават напрежението, опасни са и безразсъдни.

По-рано Столтенберг обсъди войната на Русия срещу Украйна по време на разговори с китайския външен министър Ван И в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, информира Пресслужбата на Алианса.

Не е в интерес на Русия да има открит конфликт със Съединените щати или НАТО, заяви по-рано на конференция руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

САЩ са предупредили Русия относно използването на ядрено оръжие

САЩ са предупредили Русия относно използването на ядрено оръжие

Вашингтон запазва политиката на "стратегическа неопределеност"