Няколко души са ранени при стрелба в училище в южния френски град Грас, съобщава местната медия BFM TV.

Министерството на вътрешните работи потвърди, че осем души са ранени. Обаче според местен представител ранени са двама ученици и един учител. 

BFM TV пояснява, че мъж с неустановена самоличност е открил огън по директора на гимназия "Токвил".

Полицията информира, че един човек е арестуван, издирват се и други заподозрени.

Задържаният е 17-годишен ученик. Той е бил въоръжен с пушка, два пистолета и две гранати, каза източник от полицията пред Ройтерс.

Осведомителната агенция допълва, позовавайки се на кметството, че стрелбата не е терористичен акт, а разчистване на сметки между двама ученици.

Източник заяви пред Ройтерс, че нападателят не е известен на полицията. Втори представител на полицията поясни, че изглежда двама ученици са открили огън по директора, който е ранен, допълвайки, че заподозрените не изглежда да са екстремисти.

"Единият от двамата е арестуван, а вторият избяга. Имаше паника и учениците се скриха в супермаркет", каза източникът.

Друг представител на полицията не може да потвърди дали има втори стрелец.

Местните власти публикуваха съобщение в "Туитър", с което съветват жителите да не излизат навън. Френското правителство също така изпрати съобщение с предупреждение на мобилните телефони на френските граждани. 

Училищата в Грас са затворени, поясни представител на местната власт. 

На местопрестъплението са изпратени специални полицейски части.

Грас се намира в Югоизточна Франция, регион Прованс-Алпи-Лазурен бряг, предградие на Ница. Грас, който е на 40 километра западно от Ница, е с население около 50 000 души. 

По-рано днес имаше експлозия при отваряне на писмо в офиса на Международния валутен фонд в Париж. Един човек пострада. Френският президент Франсоа Оланд заяви, че става въпрос за терористична атака.

Един човек е ранен при отваряне на плик в офиса на МВФ в Париж

Един човек е ранен при отваряне на плик в офиса на МВФ в Париж

Пострадалият е получил леки наранявания.