Властите твърдят, че нападателят от гимназията в Ноксвил, американския щат Тенеси, е убит. Съобщава се, че той е ученик в същата гимназия, предаде АП.

Стрелял е по полицаи и е бил убит от тях. Полицията добави, че няма други известни жертви. По-рано беше съобщено за един убит и един ранен, като стана ясно, че пострадалият е полицай, приет след това в болница.

Полицията призова хората да избягват района.

Все още информацията по случая е оскъдна, включително и за мотивите на стрелеца.

Загинал и ранен при стрелбата в Тенеси

Загинал и ранен при стрелбата в Тенеси

Раненият е полицай

Припомняме, че през последните месеци вълна от подобни случаи разтърси обществеността и отново повдигна дебата за затягане на контрола над оръжията.

Един от последните случаи бе в щата Мисури.

На 3 април в американския щат Вирджиния неизвестно лице откри огън в град Вирджиния Бийч. Пристигналите на мястото служители на реда откриха трима души, получили огнестрелни рани, единият от тях почина на място.

Тенеси се превърна в последния американски щат, където на жителите е позволено да носят оръжия без разрешение, след като губернаторът Бил Лий подписа законопроект за "отворено носене", съобщават местни медии.

Стрелба в училище в САЩ, има жертви и ранени

Стрелба в училище в САЩ, има жертви и ранени

Все още информацията е оскъдна

Законът за "конституционно носене", който влиза в сила на 1 юли, ще позволи на повечето граждани на възраст над 21 години и законно притежаващи пистолетите си да ги носят публично без допълнително разрешение.