Регионалният клон на Световната здравна организация за Америка препоръча отлагане или намаляване на масовите събирания през наближаващия празничен сезон, тъй като случаите отново рязко се увеличават в много страни.

Призивът е и към Северна, и към Южна Америка.

"Не е моментът да се организират големи събирания по време на пандемия няма сезон за безрискови ваканции", заяви на брифинг помощник-директорът на Панамериканската здравна организация Джарбас Барбоса, предаде "Ройтерс"

Религиозните служби трябва да се провеждат на открито, когато е възможно или с ограничен размер, каза той.

С всяко събиране, всяко пазаруване и всеки план за пътуване се увеличава и рискът за разпространение на вируса, така че най-безопасният вариант за всички е да останат вкъщи, каза Барбоса.

Организацията не препоръчва да се разчита на лабораторни тестове за пътници, тъй като те не гарантират безопасно пътуване или премахване на рисковете, свързани с заразените пътници, каза той.

САЩ надхвърлиха 2000 починали от COVID-19 за 24 часа, болниците вече са пълни

САЩ надхвърлиха 2000 починали от COVID-19 за 24 часа, болниците вече са пълни

"Американското мислене "всеки за себе си" убива стотици хиляди от нас"

Америка съобщи за над 1,5 милиона случая на COVID-19 през последните седем дни, най-високият седмичен брой от началото на пандемията на коронавирус, съобщиха от организацията в сряда.

Бързият скок в САЩ продължава, но случаите са се ускорили в страни от Северна, Централна и Южна Америка, се казва в съобщението.

В Канада нарастват заразените особено сред възрастните и местните общности, каза Барбоса.

Инфектираните с новия коронавирус по света вече са над 60 милиона, показват данните на световната статистика Worldometers.

Жертвите на вируса вече са над 1.4 милиона, а повече от 41.5 милиона души са се възстановили, след като са били заразени.

Най-тежко засегнати остават САЩ.

Заразените с коронавируса по света вече са над 60 милиона

Заразените с коронавируса по света вече са над 60 милиона

Най-висока е смъртността в Белгия...

6 държави, в които заразените са над 1 милион: Испания, Великобритания, Италия, Аржентина, Колумбия и Мексико. Особено тревожни са показателите за смъртността в Мексико - жертвите там вече са над 102 хиляди.