Пол Манафорт, бившият шеф на предизборния щаб на държавния глава Доналд Тръмп, е провел тайни разговори с основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж в еквадорското посолство в Лондон. Манафорт направил посещението малко преди да бъде назначен от Тръмп за мениджър на кампанията му (от юни до август 2016 г.), пише "Гардиън".

Източници са разкрили пред британската медия, че Манафорт се е срещнал с Асандж през 2013 г., 2015 г. и пролетта на 2016 г.

Обвиниха Манафорт, че е нарушил сделката със следствието

Обвиниха Манафорт, че е нарушил сделката със следствието

Дал лъжливи показания…

Манафорт се присъединява към екипа на Тръмп през март 2016 г.

Не е ясно защо Манафорт е поискал да се срещне с Асандж и какво са обсъждали. Но последната им среща вероятно ще бъде разследвана от специалния прокурор Робърт Мълър.

Конфискуват имущество на Пол Манафорт

Конфискуват имущество на Пол Манафорт

Процедурата е започнала с отнемането на апартамента му в Trump Tower...

Добре осведомен източник е казал пред "Гардиън", че Манафорт отишъл да види Асандж през март 2016 г. Няколко месеца по-късно "Уикилийкс" разпространи имейли на демократите, откраднати от руското разузнаване.

Първото посещение в посолството е направено година, след като Асандж потърси убежище в посолството на Еквадор, съобщиха двама източници.

Отделно вътрешен документ, подготвен от еквадорското разузнаване и видян от "Гардиън", включва името на Пол Манафорт като един от няколкото добре познати гости. Също така се споменават и "руснаци".

Ще “пропее“ ли Манафорт?

Ще “пропее“ ли Манафорт?

Голям пробив за специалния прокурор Мълър: Пол Манафорт ще сътрудничи...

Според двама източници Манафорт се е върнал в посолството през 2015 г. Той е посетил мисията през пролетта на 2016 г. Последната среща с Асандж през март 2016 г. е продължила около 40 минути, обяви източник.

Други източници разкриват, че Манафорт познава Асандж от 2012 или 2013 г., когато американецът е работил за Украйна и бившия президент Виктор Янукович.

Асандж е с повдигнато обвинение в САЩ?

Асандж е с повдигнато обвинение в САЩ?

А документите са погрешка публикувани от прокуратурата

Източник от "Уикилийкс" смята, че Асандж е бил мотивиран да навреди на кампанията на демократите, защото е вярвал, че бъдещата администрация на Тръмп е по-малко вероятно да поиска екстрадирането му по обвинения в шпионаж.

Вчера стана ясно, че  Пол Манафорт съзнателно е въвел в заблуждение ФБР и екипа на Мълър, с което е нарушил сделката със следствието за признаване на вината му.