Положителни новини от Тайван, където здравните власти съобщиха, че няма нови случаи на заразени с коронавирус, което се случва за първи път от 36 дни, информира Channel News Asia.

Островът, който има силни културни връзки с Китай, беше ударен от коронавируса в началото на епидемията, но успя да поддържа нисък брой заразени с коронавирус и спря разпространението на заболяването в страната.

Маските стават задължителни в градския транспорт на Тайван

Маските стават задължителни в градския транспорт на Тайван

Глобите са до $495

Тайван започна да проверява пътниците от 31 декември 2019 г. На същия ден китайските власти съобщиха на Световната здравна организация за новия вирус.

По-късно Тайван беше връхлетян от втора вълна на заразени с коронавируса, след като граждани на страната се върнаха от чужбина, но последната информация дава надежда на властите, че са успели да поемат контрол над заразата.

Снимки от Тайпе показват, за разлика от много други части на света, че животът си продължава в нормалния ритъм.

В Тайван има 393 потвърдени случая на заразени и шестима починали.

Бързи мерки – така Тайван успя да се спаси от коронавируса

Бързи мерки – така Тайван успя да се спаси от коронавируса

Тайван е разпознал отрано потенциалния мащаб на кризата...

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,77 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 111 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1,93 млн. случая и над 120 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 464 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".