Пътник е намерил зареден пистолет и паспорта на Дейвид Камерън в тоалетна на самолет, забравени от телохранител на бившия премиер на Великобритания, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на британски медии.

Инцидентът на 3 февруари е станал по време на връщане на Камерън в Лондон от Ню Йорк. Той е бил охраняван от служител на британската полиция.

Дейвид Камерън заработил £1,6 млн. след референдума за Брекзит през 2016 г.

Дейвид Камерън заработил £1,6 млн. след референдума за Брекзит през 2016 г.

Публикуваните днес документи от Камерън, броени часове преди Великобритания да напусне ЕС

Вестник "Сън" пише, позовавайки се на други пътници, които са били по време на полета, че самолетът на British Airways е чакал да излети, когато шокиран пътник открил пистолета в тоалетната, което предизвикало суматоха.

Капитанът потвърди, че е открит пистолет, пише таблоидът, цитирайки един от пътниците. Опитвайки се да успокои пътниците, капитанът съобщил, че охранителят има право да носи оръжието на самолета и че му е върнато, но няколко пътници са възразили и оръжието е премахнато преди самолетът да излети.

Британската полиция съобщи, че е започнало вътрешно разследване. Служителят на полицията е временно отстранен от работа до завършване на разследването.

Борисов благодарен на Дейвид Камерън, че споменал България в автобиографията си

Борисов благодарен на Дейвид Камерън, че споменал България в автобиографията си

По думите му Камерън обръща специално внимание на визитата си в България през 2015 г.

От British Airways уточниха, че правилата позволяват британската полиция да носи оръжие на борда на самолета при определени обстоятелства.

Веднъж Камерън, който подаде оставка като премиер през 2016 г. след референдума за излизане от ЕС, забрави дъщеря си. През 2012 г. той забрави 8-годишната си дъщеря в бирария след обяд, връщайки се 15 минути по-късно.

Камерън и кралицата: Бъкингамският дворец недоволства

Камерън и кралицата: Бъкингамският дворец недоволства

Първо правило за отношенията между премиер и кралица - никога, ама никога не говорите за отношенията между премиера и кралицата