Бившият премиер на Великобритания Тереза Мей коментира наследника си Борис Джонсън и президента на САЩ Доналд Тръмп, информира "Политико".

Тя разкритикува решението на Джонсън да ореже чуждестранната помощ, което е довело до отслабване на британската "позиция на глобален морален лидер" и подчерта, че "никога не е знаела какво да очаква" от Тръмп.

Горбачов обсъждал с Байдън ядрени оръжия, очаква продължение на "Нов СТАРТ"

Горбачов обсъждал с Байдън ядрени оръжия, очаква продължение на "Нов СТАРТ"

"Би било възможно да се договорим за определени правила на играта"

В статия за "Дейли мейл" Мей също разкритикува правителството на Джонсън, защото не държи на британските ценности, след като показа готовност да наруши международното право със законопроекта за вътрешния пазар и с орязването на чуждестранната помощ.

Коментарът на Мей е публикуван на деня, когато Джо Байдън ще встъпи в длъжност като 46-ия президент на САЩ. Тя смята, че идването на власт на новата администрация е "златна възможност" за Обединеното кралство, тъй като "Байдън ще бъде по-предсказуем и надежден партньор за глобална Великобритания".

Рохани: Тиранинът си отива, Тръмп е мъртъв, ядрената сделка е жива

Рохани: Тиранинът си отива, Тръмп е мъртъв, ядрената сделка е жива

Байдън следващите 4 години може да да премахне всички черни петна от предишните 4

С Доналд Тръмп никога не знаех какво да очаквам, отбеляза Мей и подчерта, че не е била сигурна дали с американския лидер ще бъдат на едно мнение за НАТО по време на общите им пресконференции.

Тя призова за промяна в световната политика.