Терористът от Манчестър се смята, че е планирал нападението в продължение най-малко на една година и закупил пирони и гайки за кървавата баня при две посещения в магазините DIY в северния английски град. Това съобщава британският вестник "Таймс", позовавайки се на свои източници.

Британците възобновиха споделянето на специнфо с американците

Британците възобновиха споделянето на специнфо с американците

Арестуваха още един мъж за терора в Манчестър

22-годишният Салман Абеди е открил банкова сметка преди около година, която не е използвал, докато не му влязла в употреба да купи шрапнели за бомбата, която уби 22-ма души и рани повече от 100 след края на концерта на американската певица Ариана Гранде в зала "Манчестър арена" в понеделник вечерта.

При друг опит да не бъде заподозрян, той се смята, че е направил поне две отделни посещения за закупуване на материали в магазините B&Q и Screwfix в района на Манчестър, малко преди да замине за Либия в средата на април, уточняват източниците.

Полицията и службите за сигурност продължават да се опитват да разкрият терористичната мрежа, извършила атаката.

Общо 10 ареста бяха извършени във връзка с нападението, като двама от арестуваните по-късно са били освободени. Един от задържаните се смята, че е 23-годишният Исмаил Абеди, брат на атентатора.

При полицейски акции в южната част на Манчестър вчера бяха открити подозрителни материали, подобни на тези, използвани при атентата.

Полицията предупреждава, че съучастници все още може да са на свобода, а оборудването за направата на бомбата все още може да не е открито.

Във Великобритания възобновяват предизборната кампания след терора в Манчестър

Във Великобритания възобновяват предизборната кампания след терора в Манчестър

Рекс Тилърсън по-късно днес пристига на посещение в Лондон