Бившата кандидатка за президент в Беларус Светлана Тихановская не планира да се кандидатира за държавен глава, ако в страната се свикат нови избори, но смята, че съпругът й Сергей Тихановски може да се кандидатира за президент, съобщава ТАСС.

На въпрос дали съпругът й ще се кандидатира за президент, Тихановская отговори: "Мисля, че да. Ето защо се стремим да организираме нови избори. Основното условие е освобождаването на политически затворници, сред които е и съпругът ми. Виктор Бабарико също е политически затворник. Той, може би, също ще се кандидатира", каза Тихановская.

Тя не планира да участва повече в избори. "Достатъчно за тази политика. Никога не съм възнамерявал да бъда там, където се озовах. Днес тази дейност е просто моя отговорност. Но политиката не е за мен", каза тя и подчерта, че в бъдеще би искала да работи в организации, занимаващи се с правата на човека. "Рано е да се говори за това. Основната цел са нови избори", каза тя.

Тихановская изрази надежда, че скоро ще започне диалог с властите. "Първото условие е освобождаването на политическите затворници", коментира тя.

Многохиляден протест в Минск, Лукашенко – с автомат и бронежилетка

Многохиляден протест в Минск, Лукашенко – с автомат и бронежилетка

Може би най-масовата акция от началото на протестите...