Като човек на вярата, аз съм посещавал само християнски образователни институции. Възпитаник съм на университета Андрюс, водещото училище на Църквата в Бериен Спрингс, Мичиган, САЩ - университет, който се гордее с това, че дава възможност на студентите да променят света, пише Ели Круз за TIME.

Mного евангелски и християнски деноминации вярват, че да бъдеш ЛГБТ е грях и че безжизнено безбрачие е единственият приемлив отговор на сексуалността на ЛГБТ човек. Докато разбиранията за джендър, пол и сексуалност не се променят, кампусите като Андрюс никога няма да бъдат напълно безопасна среда за ЛГБТ хората.

Винаги ще има ЛГБТ хора в Църквата - в много случаи това е единствената им общност - точно както винаги ще има ЛГБТ хора в свързани с църквата пространства. Следователно е необходимо нашите християнски университети и колежи да носят отговорност за начините, по които се отнасят към ЛГБТ хората.

По време на престоя си в Андрюс се сблъсках с дискриминация и предразсъдъци. Широко се обсъждаше, че има местни съветници, които биха тормозили ученици, заподозрени в "странност" и учители, които биха проповядвали опасностите от хомосексуалността. Започнах да се застъпвам за защита на ЛГБТ от необходимост, тъй като се озовах в ситуация, в която се чувствах несигурен и все още се страхувах да поискам подкрепа от страх, че ще бъда наказан - или дори изгонен - просто заради това, което съм.

В изявление Университетът Андрюс пише, че всички настоящи студенти - включително тези, които се идентифицират като ЛГБТ - са защитени съгласно законодателството на дял IX срещу "предубеденост, тормоз и нападение".

Това е споделено преживяване за много студенти от ЛГБТ в кампусите на християнски колежи в САЩ (както и в гимназии, свързани с религия, където дисциплинарните действия, суспендирането и дори експулсирането са често срещани). Студенти ЛГБТ в християнските колежи са принудени да навигират между широко разпространена хомофобия, популяризиране на конверсионна терапия, предавани са от приятели и семейство и губят работа в кампуса поради тяхната сексуалност.

Докато започнах да работя, за да подтикна Андрюс да се превърне в по-безопасно място за студенти от ЛГБТ, се почувствах сякаш съм под контрола на някои преподаватели. И след като писах за моя опит в църквата и като организатор в кампуса, научих за администратор, който е обмислял "включване на юрисконсулт" за корекция - за да гарантира, по-конкретно, че не представлявам Андрюс като "признаващ" или "одобряващ" гей-стрейт съюз.

"Университетът Андрюс никога не е порицавал или заплашвал със съдебни действия което и да е лице за честно споделяне на тяхната перспектива и опит. И никога не би го направил", отговаря Университетът. "Университетът Андрюс обаче трябва да запази способността си да реагира на нечестни и неверни твърдения."

ЛГБТ ученически лидери, устояват и успешно подтикват администрацията на училището да постига напредък. В своето изявление Университетът Андрюс цитира създаването през 2016 г. на LGBT+Task Force, което е внедрило актуализации на наръчника за ученици, за опита на ЛГБТ студенти. "Университетът се ангажира да създаде безопасен климат, при който с толкова разнообразни групи да се отнасят с достойнство и уважение ... в съответствие с тяхната стойност като личности, създадени по Божия образ". 

22-годишен настоящ студент от Андрюс, сподели конкретен инцидент: "Един от моите професори сравняваше хомосексуалността със зоофилия". Студентът добавя, че е подал жалба до зам.-президент на Андрюс по многообразието - роля, създадена наскоро в университета - който според него е предприел стъпки за справяне с проблема.

Най-голямото разочарование е невъзможността да се популяризират "ЛГБТ проблемите", независимо дали ресурсите на общността, сексуалното образование или събития, които могат да се разглеждат като про-ЛГБТ.

Ако Андрюс наистина е готов и желае да свърши работата си както трябва - тогава трябва да подкрепи Закона за равенството, както и за всички християнски училища.

Законът за равенството е исторически законодателен акт, който би кодифицирал защитата на ЛГБТ хората чрез изменение на Закона за гражданските права от 1964 г., за да включи сексуалността и половата идентичност в защитени класове. Тя ще осигури изрична, последователна защита за хората от ЛГБТ в САЩ по отношение на заетостта, достъпа до жилища, кредити, обществени услуги, финансирани от федералните програми - и в образованието. 

Много християнски деноминации се противопоставят на законодателството. Те твърдят, че това нарушава техните религиозни свободи и застрашава правото им на федерални средства. Но федералното финансиране няма да е заплашено, ако училищата просто не дискриминират ЛГБТ ученици, които в крайна сметка просто се опитват да получат образование.

А ако теологията на християнската институция им забранява да се отнасят с благоприличие и уважение към учениците ЛГБТ, тогава може би теологията не е толкова свързана с любов, както твърдят. Време е християнските кампуси да възприемат по-автентичен в духа на Христос подход към ЛГБТ хората - и да носят отговорност за причинената вреда, когато случаят не е такъв, пише Ели Круз за TIME.

Орбан към ЕС и Лайен: Каквото и да правите, ЛГБТ няма да стъпят при нашите деца

Орбан към ЕС и Лайен: Каквото и да правите, ЛГБТ няма да стъпят при нашите деца

Вярва, че защитава християнски ценности в обхваната от ляв либерализъм Европа