Главнокомандващият на елитните части "Ал кудс" в състава на иранската революционна гвардия Есмаил Гаани обяви, че "отмъщението е започнало" и САЩ ще заплатят скъпо за убийството на Касем Солеймани преди две години, съобщава RT.

Ще подготвим терена за жестоко отмъщение срещу САЩ отвътре в домовете им, тъй като няма нужда да присъстваме като надзиратели навсякъде, заяви Гаани на церемония в памет на Солеймани в град Машад, в североизточната част на Иран.

Навсякъде, където е нужно, ще мъстим на американците с помощта на хора, които са до тях и в собствените им домове, без да е необходимо нашето приъствие, закани се иранският главнокомандващ.

Иран налага санкции на Тръмп, Помпео, Мнучин и Болтън

Иран налага санкции на Тръмп, Помпео, Мнучин и Болтън

Обвинени са в престъпления и тероризъм, "сериозна заплаха за регионалния и международния мир"

Освен бившия американски президент Доналд Тръмп, който разпореди нападението в Ирак срещу конвоя на Солеймани на 3 януари 2020 г., Техеран вини за това, което счита за терористична атака от страна на САЩ, редица други американски висшестоящи. Сред тях са бившият държавен секретар Майк Помпео, бившият съветник по националната сигурност Джон Болтън, бившият министър на отбраната Марк Еспър, бившият директор на Централното разузнаване Джина Хаспел, бившият изпълняващ длъжността министър на отбраната Кристофър Милър и бившият министър на финансите на САЩ Стивън Мнучин.

Освен това Гаани посъветва настоящата администрация на Белия дом сама да накаже отговорните за убийството на Солеймани, без да чака да го направят "децата на фронта на съпротивата".

Кой е новият командир на силите "Кудс" на Иранската революционна гвардия?

Кой е новият командир на силите "Кудс" на Иранската революционна гвардия?

Обявен е за терорист от САЩ още по времето на Обама