До 100 милиона души биха починали от усложнения на COVID-19, ако администрацията на бившия американски президент Доналд Тръмп не беше стимулира разработването на ваксини. Това заяви самият Тръмп като сравни смъртността от здравната криза с пандемията на испанския грип преди повече от век. Експрезидентът направи изявлението в интервю за Fox News.

"Мисля това -  аз съм този, който го направи толкова бързо. Направих го за по-малко от девет месеца, аз съм голям фен на ваксините, трябваше да отнеме пет години. Те никога нямаше дори да получат този резултат, каза Тръмп, който не скри гордостта от постиженията си. В същото време аз съм и голям фен на нашите свободи, хората трябва да могат да направят свободен избор за себе си и аз бих им препоръчал да се ваксинират и да бъдат защитени", добави бившият американски президент.

Тръмп обърна внимание и на важността от връщането към присъственото обучение, въпреки притесненията относно Делта варианта на коронавируса.

"Децата трябва да се върнат на училище, каза той. Децата ни трябва да бъдат образовани. Тези млади хора губят голяма част от живота си. Компютрите са прекрасни, но едно нещо, което научихме е, че да си в училище е много по-добре, отколкото да гледаш компютърен екран. "

Байдън иска 70% ваксинирани американци до 4 юли

Байдън иска 70% ваксинирани американци до 4 юли

Счита, че след тази постигната цел, САЩ могат да имат едно съвсем различно лято

Училищните райони в цялата страна сега имат различни виждания относно маски за деца, тъй като републиканският губернатор на Флорида Рон Десантис подписа изпълнителна заповед миналата седмица, позволяваща на родителите да решават в държавните държавни училища.

Президентът Джо Байдън още с идването си на власт засили ваксинацията в страната, като постави и съответните цели.

Той по-рано осъди републиканските служители, които блокираха усилията за налагане на ваксини, тъй като той насърчи градовете и щатите да изискват от хората да показват доказателства за ваксинация, за да посещават ресторанти и други обществени места, съобщава "Вашингтон пост".

Президентът критикува републиканските губернатори, които не позволяват на бизнеса и университетите да изискват ваксини или се противопоставиха на указанията за маски от Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Тръмп мислил да затваря болните от COVID-19 в Гуантанамо

Тръмп мислил да затваря болните от COVID-19 в Гуантанамо

Разкритието е на двама журналисти от "Вашингтон пост"