Аз управлявах САЩ по-добре от Джо Байдън и Барак Обама. Това заяви в интервю за FOX бившият американски президент Доналд Тръмп по повод на първата пресконференция на своя наследник в Белия дом.

Очаквано, Тръмп разкритикува остро всичко казано от Байдън и определи като лъжи критиките на демократа за работата на предишната администрация.

Президентът защити в четвъртък политиката на администрацията си спрямо имигрантите. Той потвърди предоставянето на подслон на непридружени деца мигранти, пресичащи границата на САЩ от Мексико. Байдън каза пред репортери, че никоя предишна администрация не е отказвала грижи и подслон на деца, идващи от Мексико - освен тези на неговия предшественик Доналд Тръмп. Вицепрезидентът Камала Харис ръководи дипломатическите усилия с Мексико, Хондурас, Гватемала и Салвадор, насочени към спиране на миграционния поток.

Според Тръмп, неговата политика е била насочена към това пристигащите да не бъдат допускани в САЩ, защото "щяха да завладеят и унищожат страната ни". Вместо това, демократите трябва да завършат стената по границата.

Той засегна и въпроси от икономиката и външната политика.

Байдън с нова цел - 200 млн. Covid ваксини за 100 дни на поста
Обновена

Байдън с нова цел - 200 млн. Covid ваксини за 100 дни на поста

Президентът проведе първата си пресконференция

Ние сме енергийно независими. Аз го постигнах, каза той. "Но след още няколко месеца няма да бъдем и погледнете какво се случва с цената на бензина. Тя е увеличена над един долар, това е като голямо увеличение на данъците за хората. Това е същото нещо, еквивалентно и дори по-голямо от голямо увеличение на данъка. Това е ужасно. "

Тръмп опроверга и обвиненията в расизъм срещу него, като каза, че никой не е работил по-усърдно, за да спечели гласовете на малцинствата.

Също така демократите преди или след него са се провалили в изпълнението на реформите в съдебната система.

Безработицата при Тръмп е била ниска, обяви той.

Тръмп се завръща в социалните мрежи със своя собствена платформа

Тръмп се завръща в социалните мрежи със своя собствена платформа

Щял да привлече "десетки милиони" нови потребители

Експрезидентът отбеляза и начина, по който репортерите са задавали въпроси на Байдън, като го сравни със своите пресконференции като президент. Припомняме, че неведнъж Тръмп се нахвърляше на медиите с обвинение, че го отразяват по манипулативен начин и разпространяват "фалшиви новини".

Не беше така с Байдън, задаваха му странни въпроси, настоя неговият предшественик.