Американският президент Доналд Тръмп изрази недоволство от факта, че американските медии пренебрегват номинацията му за Нобелова награда за мир, коментира той Fox News.

"Мнозина вярваха, че споразумение между Израел и ОАЕ е невъзможно", каза той. "Но каквото и да направим, това нямаше значение за някои от измамните медии."

"Не искам да се хваля, но бях номиниран за Нобелова награда за разработването на две споразумения, второто е между Косово и Сърбия и дори не беше споменато във вечерните новинарски емисии."

Доналд Тръмп номиниран за Нобеловата награда за мир

Доналд Тръмп номиниран за Нобеловата награда за мир

Тръмп бе номиниран от норвежеца за Нобеловата награда за мир и през 2018 г.

"Можете ли да си представите нещо подобно, когато Обама беше номиниран. Въпреки че не направи нищо специално, когато беше номиниран, тази информация беше в новините", допълва Тръмп.

През последните години формулировката от преди повече от век се тълкува доста широко, поради което решенията на комисията често биват критикувани.

Носителите на награди през последните години включват политици, защитници на правата на човека, политически активисти и хуманитарни организации със заслуги в различни области.

Президентът на САЩ Барак Обама спечели Нобелова награда за мир през 2009 г.

Тръмп няма проблем да продава оръжия в Близкия изток - "те са много богати страни"

Тръмп няма проблем да продава оръжия в Близкия изток - "те са много богати страни"

Би било добре за САЩ и американските работни места