Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на КНДР Ким Чен-ун са разменили общо 12 писма от началото на миналата година, съобщи южнокорейското министерство на националното обединение, цитирано от АФП.

Ким Чен-ун е изпратил повече писма на американския лидер.

САЩ и КНДР със задкулисни преговори за трета среща на върха Тръмп-Ким

САЩ и КНДР със задкулисни преговори за трета среща на върха Тръмп-Ким

Мун е изпратил писмени отговори на въпроси на чуждестранни журналисти

От 2018 г. председателят Ким е изпратил 8 писма на президента Тръмп, а президентът Тръмп е написал четири писма на председателя Ким, отбелязва министърът на ведомството.

Предполагам, че тези лидери осъзнават колко е важно да се възобнови диалогът между двете страни, след като постоянно разменят писма, добави министърът.

В края на седмицата президентът Тръмп ще посети Сеул.

Вчера южнокорейският президент Мун Дже-ин разкри, че САЩ и КНДР провеждат задкулисни преговори за трета среща на върха между Тръмп и Ким Чен-ун.

В неделя севернокорейската държавна медия информира, че Ким е получил лично съобщение с "отлично съдържание" от президента на САЩ. Няколко дни по-рано Тръмп съобщи, че Ким е изпратил "красиво писмо".

Посещението на Тръмп в Сеул е организирано седмица след символичната визита на китайския лидер Си Дзинпин в Пхенян.

Си се очаква да проведе разговори с Тръмп на срещата на Г-20 в Япония този уикенд. Според анализатори пътуването му до КНДР е сигнал към американския лидер, че има влияние над Ким.