Тя призова за "намеса" за спасяване на нацията от него. Той я нарече "побъркана".

Враждата между президента на САЩ Доналд Тръмп и председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси придоби нови размери след няколко персонални атаки.

Пелоси: Рано е за импийчмънт на Тръмп

Пелоси: Рано е за импийчмънт на Тръмп

Демократите в Камарата на представителите вярват, че Тръмп е замесен в "укриване"

Грозната размяна на обиди поставя под въпрос дали Тръмп и демократите ще успеят до изборите през 2020 г. да свършат някаква сериозна работа по въпроси като финансиране на правителството, имиграцията, националната сигурност и други.

"Бих искал семейството му или администрацията му, или подчинените му да се намесят за доброто на страната", призова Пелоси на пресконференция и добави, че се моли за него и за страната.

"Може би той иска да си вземе отпуска", продължи тя. Запитана дали е притеснена за здравето на държавния глава, тя отговори утвърдително.

Нанси Пелоси: Тръмп е замесен в „укриване”

Нанси Пелоси: Тръмп е замесен в „укриване”

Ние вярваме, че никой не е над закона, включително и президентът на САЩ. И ние вярваме, че президентът на САЩ е замесен в укриване

Тръмп от своя страна отговори пред журналисти, че се е побъркала.

"Побърканата Нанси...гледах Нанси и вчера тя се побърка", смята той и каза за себе си, че е "изключително здрав дух".

"Когато този "изключително здрав дух" започне да действа повече като президент, ще бъда радостна да работя с него за инфраструктурата, търговията и други въпроси", написа Пелоси в "Туитър".

По-рано тази седмица Тръмп внезапно напусна среща с Пелоси и Чък Шумър, след като председателят на Камарата на представителите каза преди това, че американският лидер "прикрива" разследването на Русия.