Президентът на САЩ Доналд Тръмп вярва, че британските граждани не трябва да гласуват на втори референдум за членството на страната им в ЕС. Той подчерта, че втори вот би бил "несправедлив", тъй като британците вече избраха да напуснат, информират медии.

Дъблин: ЕС може да допусне отлагане на Брекзит до края на 2020 г.

Дъблин: ЕС може да допусне отлагане на Брекзит до края на 2020 г.

Великобритания трябва да участва на изборите за Европейски парламент

Преди разговори с премиера на Ирландия Лео Варадкар, Тръмп също разкритикува начина, по който премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей води преговорите за Брекзит с ЕС, конкретно за това, че не го е потърсила за съвет как да преговаря с Брюксел.

Изненадан съм колко лошо се развиха нещата от гледна точка на преговорите, каза той и добави, че би искал да приключи ситуацията около Брекзит. Тръмп поиска "голямо търговско споразумение" с Обединеното кралство. По думите му Брекзит е много сложен процес, който е засегнал много държави. Според него много е трудно да се договориш с ЕС. Американският лидер смята, че Брекзит ще трябва да бъде отложен.

Доналд Туск призова ЕС да подкрепи отлагане на Брекзит

Доналд Туск призова ЕС да подкрепи отлагане на Брекзит

Днес британските депутати ще гласуват предложение на правителството за отлагане на Брекзит

По-късно днес британският парламент ще гласува поправка, призоваваща за втори референдум. Лейбъристите обявиха, че няма да я подкрепят.