Камарата на общините на Великобритания ще гласува четири поправки, включително и една, която призовава за провеждане на втори референдум, съобщават британски медии.

Председателят на долната камара Джон Бъркоу съобщи, че ще бъдат подложени на гласуване четири поправки, включително поправка на поправка.

Борисов в Баку: Ние винаги сме се стремили да има Брекзит със сделка или договор

Борисов в Баку: Ние винаги сме се стремили да има Брекзит със сделка или договор

Аз съм убеден и всички трябва да работим за среща НАТО-Русия, категоричен премиерът

Първата е на Сара Уоластън, която призовава за отлагане на Брекзит, за да има повече време за организиране на референдум за Брекзит. Така депутатите за първи път ще гласуват за втори референдум. Уоластън се присъедини към Независимата група след оттеглянето си от Консервативната партия.

Втората е на Хилари Бен. Поправката гласи, че следващата сряда трябва да се проведе дебат, който ще даде начало на процес, позволяващ на депутатите да гласуват алтернативи на Брекзит. Също има поправка на поправката на лейбъриста Люси Пауъл, която предвижда промяна на провеждането на дебата.

Доналд Туск призова ЕС да подкрепи отлагане на Брекзит

Доналд Туск призова ЕС да подкрепи отлагане на Брекзит

Днес британските депутати ще гласуват предложение на правителството за отлагане на Брекзит

Третата е на лейбъристите и в нея се казва, че Брекзит трябва да се отложи, за да се даде повече време на депутатите да съберат мнозинство за различен подход при напускането на ЕС.

И последната поправка е на Крис Брайънт - не трябва да се позволява на Тереза Мей да внася споразумението си с ЕС в парламента за трето гласуване.

Днес британските депутати ще гласуват предложение на правителството за отлагане на Брекзит.

Лейбъристите няма да подкрепят втори референдум за Брекзит на днешния вот

Лейбъристите няма да подкрепят втори референдум за Брекзит на днешния вот

Иън Блекфорд нарече лейбъристите "мошеници"

Вчера законодателите отхвърлиха сценарий Брекзит без сделка.

Бъркоу отхвърли поправка на евроскептичните тори, която изключва втори референдум за Брекзит.

Основното предложение на правителството гласи, че ако парламентът прокара резолюция за одобряване на договореното споразумение с ЕС и рамката за бъдещите отношения, кабинетът ще поиска от Общността отлагане на Брекзит до 30 юни 2019 г. с цел приемане на необходимото законодателство за напускане. Ако Камарата на общините не одобри споразумението за напускане и работната рамка, много е вероятно Европейският съвет да поиска ясна причина за всяко отлагане и че всяко отлагане след 30 юни 2019 ще изисква от Великобритания да участва на изборите за Европейски парламент през май 2019 г.

Гласуването ще се проведе в 17,00 часа по Гринуич (19,00 часа българско време).