Лейбъристката партия на Великобритания потвърди, че няма да подкрепи поправка за организиране на втори референдум, съобщават британски медии.

По-рано днес в Камарата на общините бяха внесени четири поправки, които ще бъдат гласувани заедно с предложението на правителството за отлагане на Брекзит. Гласуването ще се проведе след 19,00 часа българско време.

Министърът за Брекзит в сянка Кейр Стармър потвърди по време на дебата в долната камара, че Лейбъристката партия няма да подкрепи внесената от Сара Уоластън поправка, която призовава отлагане на Брекзит с цел потенциално организиране на втори референдум.

Преди ключовия вот за отлагане на Брекзит Стармър заяви, че лейбъристите се насочиха към втори референдум, но днес не е денят да се подкрепи поправката. Той обаче подчерта, че партията "принципно" подкрепя идеята за втори референдум.

Стармър също цитира думите на кампанията People's Vote от по-рано днес, че днес не е правилното време за "изпитване на волята на камарата по случая за нов обществен вот", а "време парламентът да обяви, че иска отлагане на Брекзит".

В същото време лидерът на Шотландската национална партия в Камарата на общините Иън Блекфорд нарече лейбъристите "мошеници", след като обявиха, че няма да подкрепят втори референдум.