Бившият американски президент Доналд Тръмп няма да прави своя партия, отделно от републиканците.  След победата на Джо Байдън се появиха такива спекулации, предаде "Спутник". 

Според слуховете, той е обсъждал идеята за създаване на трета политическа партия, очевидно разочарован от републиканците, които не подкрепиха твърденията му за измама при изборите.

Тръмп обаче на този етап не планира да създава собствена политическа партия, съобщи Fox News в неделя. Според неговия старши съветник в кампанията за 2020 г. Джейсън Милър, Тръмп ясно е заяви, че целта му е да върне Камарата и Сената за републиканците през 2022 г.

Тръмп на изпроводяк: Направихме това, за което дойдохме - и много повече

Тръмп на изпроводяк: Направихме това, за което дойдохме - и много повече

"Това е само началото", водел е "най-тежките битки ... защото това ме избрахте да направя"

"Няма нищо, което да се планира активно, но изцяло зависи от републиканските сенатори", каза Милър. В медийни съобщения в социалните медии се твърди, че Тръмп се е отказал от предполагаемите си планове и е убеден от неговите помощници, че няма смисъл.

Новината обаче така и не беше официално потвърдена. Междувременно процесът за импийчмънт срещу Тръмп ще започне на 8 февруари, заяви в събота лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър.

Шансовете на експрезидента са високи за участие в изборите през 2024 година.