Президентът на САЩ Доналд Тръмп обезумял след подигравките на канадския премиер Джъстин Трюдо и президента на Франция Еманюел Макрон, пише "Дейли бийст", позовавайки се на трима източници.

По време на срещата на върха на НАТО в Лондон, конкретно на прием в Бъкингамския дворец, Трюдо и Макрон се пошегуваха с импровизираните пресконференции на американския лидер.

Трюдо, Джонсън и Макрон се присмиват на Доналд Тръмп

Трюдо, Джонсън и Макрон се присмиват на Доналд Тръмп

CBC News публикува видео, на което тримата лидери обсъждат президента на САЩ на прием в Бъкингамския дворец

Чувствителният Тръмп обаче нападнал колегите си по време на среща при закрити врата в Белия дом с повече от дузина посланици в ООН. Той многократно охулил канадския премиер и нарекъл френския президент "досаден" и "дребен", според източник, който е присъствал на срещата. Американският лидер също разкритикувал Макрон за това, че не е направил достатъчно на последните преговори за Иран.

Медиите са били допуснати в залата в началото на срещата. Тогава посланиците благодарили на президента за поканата в Белия дом и подчертали интереса си да работя със САЩ в сферата на търговията, външната политика и националната сигурност. Посланиците били от Франция, Германия, Великобритания, Полша, ЮАР, Русия и Китай.

След като медиите били изведени от залата, Тръмп нападнал Макрон и Трюдо.

Тръмп нарече Трюдо "двуличник", напусна срещата на НАТО преждевременно

Тръмп нарече Трюдо "двуличник", напусна срещата на НАТО преждевременно

"Той не плаща 2%, а трябва да плаща 2 процента. Канада - те имат пари"

Друг източник разкри, че коментарите на президента на САЩ поставили посланиците във "видимо неудобство", особено чиито лидери са участвали в разговора по адрес на Тръмп. Канадският посланик в ООН не е бил на срещата в Белия дом.

Белият дом не е коментирал историята на "Дейли бийст", но висш представител на американската администрация нито потвърди, нито отрече информацията. Представителят каза още, че Тръмп има добри отношения с Трюдо и Макрон.