Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп отново постави под съмнение откритията на американското разузнаване, че Русия се е намесила в президентските избори с хакерски атаки, съобщава "Франс прес".

Осведомителната агенция припомня, че заключението на разузнаването доведе до санкции на САЩ срещу Москва.

"Добре, искам просто те да са сигурни, защото е много сериозно обвинение, и искам те да са убедени", каза Тръмп пред журналисти в имението си в Мар а Лаго, Флорида.

Той подчерта, че американското разузнаване сгреши, когато обяви, че Ирак притежава оръжия за масово поразяване - претекстът за американската инвазия през 2003 година, наричайки това "катастрофа, и те сгрешиха".

Магнатът подчерта, че е "несправедливо" САЩ да обвиняват Русия в хакерство, ако има някакво съмнение.

"И знам много за хакерството. И хакерството е нещо, което много трудно може да се докаже. Така че може да бъде някой друг. И аз също знам неща, които другите хора не ги знаят и така те не могат да бъдат сигурни за ситуацията", продължи той.

Запитан какво знае, че другите не са запознати, Тръмп отговори: "Ще разберете във вторник или сряда".

Милиардерът също беше запитан колко важна ще бъде киберсигурността за администрацията му след поемането на властта на 20 януари.

"Много важна. Ако наистина имате нещо важно, напишете го на ръка и го изпратете с куриер, старият начин, защото аз ще ви кажа - няма безопасен компютър. Не ме интересува какво казват - няма безопасен компютър", отговори той.