Американският лидер използва "Туитър", за да отрече информация, че е сключил споразумение с демократите за младите нелегални имигранти.

Не е сключвано споразумение миналата нощ за програмата "Отложено действие за пристигналите в детството" (DACA). Солидна гранична сигурност ще трябва да бъде договорена в замяна на съгласие. Ще бъде предмет на гласуване, написа Доналд Тръмп в социалната мрежа.

Тръмп и демократите се разбраха младите нелегални имигранти да не бъдат гонени

Тръмп и демократите се разбраха младите нелегални имигранти да не бъдат гонени

Конгресмените и Белият дом се разминаха в отзивите за срещата...

Той поясни, че ще продължи изграждането стената по границата с Мексико.

Според Тръмп на срещата с високопоставени законодатели от Демократическата партия не е постигнато никакво споразумение относно включване на мерки за протекция на децата на нелегални имигранти като част от закон.

Консултациите се проведоха, след като той реши да отмени програмата, подета от администрацията на Барак Обама през 2012 г.

Някой искали наистина да пренебрегне добри, образовани и квалифицирани млади хора, които имат работа, някои служат в армията? Наистина...Те са в нашата страна от много години не по тяхна вина, докарани от родителите си на млада възраст. Плюс голяма гранична сигурност, добави Тръмп.

По-късно Тръмп заяви пред журналисти преди да отпътува за опустошения от урагана "Ирма" щат Флорида, че са "сравнително близо" до сключване на сделка с демократите за незаконните деца, но отново повтори, че трябва да подкрепят стената по границата.