Президентът на САЩ Доналд Тръмп използва "Туитър", за да хвърли вината върху мигрантските политики на Европа за 10-процентно увеличение на престъпленията в Германия. Той призова за предотвратяване на подобно развитие в САЩ чрез "по-умна" имиграционна политика.

Той постави под въпрос официалната германска статистика.

"Престъпленията в Германия се увеличиха с допълнителни 10% (властите не искат да съобщят тези престъпления), откакто приеха имигранти. В други държави е по-лошо. Америка, бъди умна", написа Тръмп в "Туитър".

Вчера американският лидер се прицели в Германия, заявявайки, че правителството на Германия губи подкрепата на народа си заради нарастващия проблем с мигрантите.

Тръмп плете интриги: Германците се обръщат срещу правителството си

Тръмп плете интриги: Германците се обръщат срещу правителството си

Заради нарастващия проблем с мигрантите

Държавният глава атакува и демократите, тъй като според него са основният проблем. По думите му демократите виждат нелегалните имигранти като потенциални гласоподаватели и поради тази причината отказват да сътрудничат за имиграционната реформа.

"Ако нямате граници, няма да имате държава. Винаги трябва да арестуваме хората, които влизат в страната ни незаконно. От 12 000 деца 10 000 са изпратени от техните родители по много опасен път, само 2000 са с родителите си, мнозина от тях се опитаха да влязат в страната незаконно няколко пъти. Сега е най-добрата възможност за Конгреса да промени абсурдните и остарели имиграционни закони", написа Тръмп в социалната мрежа.