Президентът Доналд Тръмп подписа в сряда пакета за помощ срещу последствията от коронавируса в страната, който включва разпоредби за безплатно тестване на Covid-19 и платен отпуск при спешни случаи.

Сенатът по-рано в сряда одобри законопроекта, приет по-рано от Камарата на представителите. Този ход позволи на горната камера да посвети цялото си внимание на преминаването на следващия пакет за помощ в отговор на коронавирусната криза.

Законопроектът предвижда 105 млрд. долара в помощ на засегнатите от коронавируса - болни, загубили работа и други.

Финансовият министър на САЩ предупреди, че пандемията от коронавирус може да изпрати безработицата до 20%, ако Федералният резерв не продължи да се намесва и Конгресът не одобри пакет за стимулиране на икономиката в размер на 1 трилион долара.

Тръмп: Сега съм военен президент

Тръмп: Сега съм военен президент

САЩ ще задейства Закона за военно производство от 1950 г. в борбата срещу коронавируса

По последни данни по света има близо 218 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 8930. Регистрирани са случаи в над 160 държави.

Лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл и други сенатори републиканци са критично настроени към мерките, но подчертаха, че е необходимо спешно да се облекчи американският народ на фона на коронавирусната криза.

COVID-19 засегна всички щати на САЩ.

Губернаторът на щата Калифорния Гевин Нюсъм предупреди, че около 60 000 бездомни хора в щата могат да се разболеят в следващите 8 седмици.