Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания пожелаха на американците весела Коледа във втори празничен поздрав, публикуван от Белия дом в петък.

В изявлението първата двойка призна, че тази Коледа може да изглежда по-различно, отколкото в миналите години, но призова всички да гледат на времето като на възможност.

"В този сезон на мир ние ценим топлината, щедростта и вярата, които вдъхват живот на нашите празнични събирания. Любовта, която споделяме със семейството и приятелите си, изпълва сърцата ни с радост, точно както историята за раждането на Христос вдъхновява хората по целия свят ", се казва в изявлението.

Тръмп помилва 26 души

Тръмп помилва 26 души

Масова кампания на Белия дом

Празничният поздрав почете традиционно и американците "в униформа", както и техните семейства.

"На семействата на военните, които не могат да празнуват Коледа заедно тази година, нашата нация смирено благодари за вашата служба и жертва. Завинаги сме длъжници на онези, които смело служат на страната ни и онези, които са с до тях ". "Благодарим също така на служителите на първа линия, които работят неуморно, за да защитават нашите общности", продължи изявлението,

Първото семейство прекарва Коледа в клуба си Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида. Не е ясно кога точно президентът ще се върне в Белия дом, въпреки че се очаква това да стане веднага след Нова година.

Байдън честити Коледа, призна за отиващата си тежка година

Байдън честити Коледа, призна за отиващата си тежка година

Много починаха, други са без работа, а трети не можем да видим близките си, отчете новоизраният американски президент

Припомняме, че новоизбрните президент и вицепрезидент Джо Байдън и Камала Харис вече отправиха своите пожелания.