Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред "Фокс нюз", че представители на ФБР, разследващи за възможни връзки между Русия и предизборната му кампания, са "извършили държавна измяна", информира Axios.

Американският лидер даде първото си интервю от приключилото от специалния прокурор Робърт Мълър разследване за руска намеса на президентските избори през 2016 г.

Тръмп - нито невинен, нито виновен по руската афера
Обновена

Тръмп - нито невинен, нито виновен по руската афера

Според доклада на спецпрокурора Мълър

"Те искаха застрахователна политика срещу мен", каза той пред медията, като има предвид бившите служители на ФБР Лиса Пейдж и Питър Строк.

Те искаха да извършат подривна дейност. Това беше държавна измяна...Не можем да си позволим тези предателства да се случат на друг президент, продължи той.

Държавният глава съобщи, че ще публикува всички документи, използвани от ФБР, от разследването на кампанията му без редакция. Той добави, че иска да "стигне до дъното", за да се разбере как е започнала историята за сговор на кампанията му с Русия.

Запитан за разследването на Мълър, той го определи като незаконен опит да се поеме контрол над правителството и над страната. По думите му това никога нямаше да се случи, ако главният прокурор Уилям Бар беше на позицията от самото начало на президентството му.

Коми: Смущаваща е липсата на обвинение срещу Тръмп

Коми: Смущаваща е липсата на обвинение срещу Тръмп

За възпрепятстване на правосъдието…

Бар публикува обобщение на доклада на Мълър, от което стана ясно, че няма данни Тръмп да е извършил престъпление, нито да е невинен по случая.

Според американския държавник, ако руснаците са имали нещо за него, те щели да го публикуват много отдавна.