"Военните решения вече са напълно въведени, приготвени и заредени, ако Северна Корея действа неразумно. Надяваме се Ким Чен-ун да намери друг път!", коментира Тръмп в Туитър.

Припомняме, вчера Доналд Тръмп градира критиката си към режима на Ким Чен-ун и заяви, че Северна Корея трябва да е "много, много нервна", ако дори мисли за атака срещу Съединените щати или техните съюзници.

За да покаже готовността за защита на Гуам, Тръмп повторно представи над последното си изявление дислоцирани бомбардировачи B-1B Lancer.

"Ако Северна Корея прави нещо, дори да мисли за атака на някой, когото обичаме или ние представляваме, или наши съюзници или нас, те трябва да бъдат много, много нервни. Нещата ще се случват с тях така, както никога не са смятали за възможни." След като заплаши КНДР с "огън и ярост", с тези думи Тръмп отправи поредната закана спрямо Пхенян.

Тръмп градира изявленията си към КНДР

Тръмп градира изявленията си към КНДР

Народът на нашата страна е в безопасност, нашите съюзници са в безопасност, уверява Тръмп

Китай трябва да остане неутрална, ако Северна Корея предприеме първа атака срещу САЩ. Този призив е бил отправен към Пекин от държавен вестник в страната.

Припомняме, Пекин не веднъж изрази недоволството си от многократните ядрени и ракетни тестове на Пхенян, както и от поведението на Южна Корея и Съединените щати, които предприеха военните тренировки в района. Това водело до ескалация на напрежението.

Китай да остане неутрална, ако КНДР атакува САЩ, призовава китайски ежедневник

Китай да остане неутрална, ако КНДР атакува САЩ, призовава китайски ежедневник

Ако САЩ нападнат първи - Китай да не позволява промени на Корейския полуостров

Също така днес, японското Министерство на отбраната е дало заповед за разполагане на системи за противовъздушна отбрана Patriot PAC-3 на територията на префектурите Кочи, Шимане и Хирошима.

Причина са твърдения на Северна Корея, за планирана ракетна атака на Гуам. Разполагането на системите и привеждането им в бойна готовност започва тази вечер.

Япония разполага ПВО в три префектури

Япония разполага ПВО в три префектури

Комплексите Patriot PAC-3 ще са в бойна готовност от тази вечер