Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп отговори в „Туитър” на провелите се вчера протести и сблъсъци в Албакърки, Ню Мексико, където говори пред симпатизанти.

Протестиращите в Ню Мексико бяха бандити, които развяваха мексиканския флаг. Митингът вътре беше голям и хубав, но отвън – престъпници”, написа Тръмп в социалната мрежа.

Вчера стотици демонстранти се опитаха да нахлуят в център в града, където милиардерът говори пред свои симпатизанти. Протестиращите замеряха с камъни и бутилки служители на реда за борба с безредиците. От полицията уточниха, че са извършили арести в и извън сградата, където се проведе мероприятието, тъй като демонстранти продължително са прекъсвали речта на магната. Има и пострадали полицаи.

Пред центъра демонстранти скандираха срещу Доналд Тръмп и развяваха знамето на Мексико преди да започнат да се катерят по полицейски автомобили и да хвърлят предмети. Полицията отговори със спрей и димки.

Днес полицията в Анахайм, Калифорния, е засилила мерките заради предизборно мероприятие на Тръмп, което е запланувано за 15 часа местно време в център, където има места за 7 500 души.