Русия и Иран подкрепят "животното" Башар Асад. Така коментира държавният глава на САЩ Доналд Тръмп в "Туитър" информацията за извършена химическа атака в сирийския град Дума.

Армията сключи сделка с бунтовниците за последния им бастион до Дамаск

Армията сключи сделка с бунтовниците за последния им бастион до Дамаск

Дума е последният град под контрола на бунтовниците

Предполага се, че сирийските правителствени сили са извършили химическа атака в града - последният бастион на бунтовниците край Дамаск. Русия и Сирия отричат информацията.

Русия отрича Дамаск да е извършил химическа атака

Русия отрича Дамаск да е извършил химическа атака

По-рано Дамаск също отхвърли информацията

"Много загинали, включително жени и деца, безсмислена химическа атака в Сирия. Районът на зверства е блокиран и обкръжен от сирийската армия, което е напълно неприемливо за външния свят. Президентът Путин, Русия и Иран са отговорни за поддържането на животното Асад. Висока цена ще плати", написа Тръмп в социалната мрежа.

САЩ разследват химическа атака в Сирия

САЩ разследват химическа атака в Сирия

70 загинали и 150 ранени в Източна Гута

Той призова за незабавно допускане на медицинска помощ.

"Ако президентът Обама беше пресякъл очертаната от него червена линия върху пясъка, сирийската катастрофа щеше да е приключила много отдавна. Животното Асад щеше да бъде история", поясни президентът, имайки предвид предупреждението на бившия президент, който се закани да удари Дамаск, ако използва химически оръжия, което така и не направи.

70 загинали при удари в Сирия

70 загинали при удари в Сирия

В обсадения размирен анклав Източна Гута

По-рано един от съветниците на президента по вътрешна сигурност предупреди, че САЩ не изключват ракетна атака в отговор на информацията за химическа атака.

Според последната информация на опозиционната Национална коалиция при химическата атака в Дума са загинали повече от 100 цивилни.

По-рано беше съобщено за 70 загинали.