Президентът на САЩ Доналд Тръмп събрал повече от 150 милиона долара с отправяните от него недоказани обвинения, че са извършени измами на президентските избори през миналия месец. Вестник "Вашингтон пост" пише, че това е вероятен мотив Тръмп да продължи да се бори за промяна на резултатите от вота.

Изданието отбелязва, че щабът на американския президент е събрал над 150 милиона долара от деня на изборите на 3 ноември, прибягвайки до подвеждащ апел за оспорване на резултатите от вота.

Тръмп с шест загуби от 6 след потвърждаване на победите на Байдън в Уисконсин и Аризона

Тръмп с шест загуби от 6 след потвърждаване на победите на Байдън в Уисконсин и Аризона

Отказът на Доналд Тръмп да приеме политическата реалност го изолира

Потокът от политически дарения е една от причините Тръмп и неговите съюзници да продължат съдебната битка, фокусирайки се върху безпочвени твърдения за изборни измами, въпреки че опитите им до момента в съда се провалиха и ключови щати продължават да потвърждават победата на новоизбрания президент Джо Байдън.

Голяма част от събраните пари от изборите вероятно ще отидат в сметката на президента, които ще използва за политическа дейност след оттеглянето си от властта, а друга част от даренията ще отидат за останалата част от битката в съда.

Тръмп не бил готов да признае поражението си

Тръмп не бил готов да признае поражението си

Започнала е процедура по предаване на властта

Събраните средства предимно са от малки дарения. От щаба на президента са изпратили около 500 призива след изборите до донори, често с преувеличен език, че са извършени изборни измами.

"Сега се нуждаем от вас повече от всякога", пише в имейл на президента до донори. "Резултатите от преброяването са ФАЛШИВИ", пише в друг.