Американският президент Доналд Тръмп за пореден път нападна медиите, като ги обвини в кампания срещу него и разпространяване на фалшиви новини.

Той направи това по обичайния за него начин - с поредица от съобщения в "Туитър".

ФБР уволни топагент заради критики към Тръмп

ФБР уволни топагент заради критики към Тръмп

Това противоречи на досегашната практика на ФБР...

Президентът припомни уволнението на агента на ФБР Питър Строк, заместник-шеф на отдела по контраразузнаване. Строк стана известен с критичното си отношение към президента Доналд Тръмп, заради което се появиха спекулации, че уволнението е политически мотивирано.

Самият президент тогава не скри задоволството си от напускането му.

Строк, който е работил за ФБР в продължение на 21 години, беше част от разследването на спецпрокурора Робърт Мълър по руската намеса в президентските избори. През лятото на 2017 г. той беше отстранен от разследването.

Стана известно, че агентът е изказвал критични оценки за Тръмп в есемеси, които е изпращал до колежката си Лиза Пейдж, с която е имал връзка.

Това са 19 000 съобщения, които към момента мистериозно са изчезнали, пише Тръмп и пита защо това не се разследва, а се стига до лов на вещици.

Повод за гневната му тирада по темата стана разследването по руската афера, която уличи в престъпления и нерегламентрани контакти редица негови бивши и настоящи подчинени от Белия дом.

Бившият му адвокат Майкъл Коен се призна за виновен по много обвинения, сред които даване на подкупи с цел опазване реномето на самия Тръмп, заради което държавният глава го нарече "лъжец"

Коен получи 3-годишна присъда, най-тежката до момента по това разследване.

Стана ясно, че издания са прикривали неудобни факти около Тръмп по време на предизборната му кампания.

Тръмп обаче счита, че медиите са нечестни спрямо него.

Тръмп вече е рекордьор по промени в администрацията си. Още няколко ключови фигури от екипа му се оттеглиха в края на тази година.