Скандалът около американския президент Доналд Тръмп продължава да се разраства.

След като стана ясно, че бившият му адвокат Майкъл Коен е осъден на 3 години затвор за редица престъпления, извършени в мнегова полза, бе подложен на натиск заради позицията си по случая "Кашоги" и Сенатът работи по резолюция за слагане край на американското участие в ръководената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен, сега от National Enquirer признаха, че са прикривали неудобни за него факти.

Става въпрос за аферите с жени, поддържани от Тръмп, заради които е трябвало да бъдат платени огромни подкупи, за да останат в тайна.

Споменават се суми от порядъка на 150 000 долара. Това бе и едно от основните обвинения срещу Майкъл Коен, за която той направи пълни самопризнания.

Бившият модел на "Плейбой" Карън Макдугъл, например, опитa да продаде на изданието историята си, но материалът така и не бе публикуван. Според източници, именно Коен се е намесил, за да спре публикацията.

Майкъл Коен отива в затвора за 3 години

Майкъл Коен отива в затвора за 3 години

Това е най-тежката присъда до момента, издадена във връзка с разследванетопо т.нар. "руска афера"

Близките от десетилетия отношения между Тръмп и собствениците на таблоида лъснаха, след като официално бе признато, че изданието е работело в негова полза по време на предизборната му кампания през 2016 година.

Ръководството обаче е обещало да съдейства в разследването на прокуратурата.

Тръмп отрича както за връзките с тези жени, така и за платените суми, с които е купено мълчанието им.

Все повече се надигат гласовете за импийчмънт на президента. Сенатори допускат също така той да отиде в затвора след края на мандата си.