Президентът на САЩ Доналд Тръмп в неделя обвини предшественика си в Белия дом като некомпетентен, ден след като бившият президент Барак Обама заяви, че лидерите не знаят какво правят срещу пандемията от коронавирус.

"Направихме много страхотни срещи, постигнат е огромен напредък на много фронтове, включително измислянето на лек за тази ужасна чума, която е обсебила страната ни", похвали се Тръмп.

Той беше некомпетентен президент. Това е всичко, което мога да кажа. Много некомпетентен, заяви Тръмп в отговор на въпрос.

Пандемията удари много тежко САЩ.

Обама нападна правителството на Тръмп за отговора срещу Covid-19

Обама нападна правителството на Тръмп за отговора срещу Covid-19

Обама рядко си позволява публично да критикува

През април 20,5 милиона американци загубиха работата си. Има почти 1,5 милиона случая и повече от 89 000 смъртни случая в САЩ. Администрацията на Тръмп беше критикувана за забавена реакция на епидемията и липса на организация при предоставянето на тестове и медицински консумативи.

За втори път за последните дни Обама разкритикува действията на администрацията на Тръмп в борбата с вируса. Миналата седмица се появи в медиите коментар на Обама на конференция, на която той определи ситуацията като хаос и катастрофа.