Трима атентатори самоубийци са се взривили близо до централата на полицията в сирийската столица Дамаск, избивайки най-малко девет загинали. Това съобщиха от сирийското вътрешно министерство, цитирани от "Франс прес".

Двама от атентаторите самоубийци са детонирали експлозивите си пред полицейската сграда, която се намира на улица в центъра на Дамаск, уточниха от вътрешното министерство.

"Терористите самоубийци се опитаха да нахлуят в централата на полицията... Охраната откри стрелба срещу тях, принуждавайки ги да се взривят преди да влязат в сградата и да постигнат целите си", добавят властите.

Полицаи са наобиколили трети нападател зад сградата, който също се самовзривил.

От вътрешното ведомство уточниха, че деветима души са загинали и над десетима са били ранени при атаката.

Това е вторият път този месец, в който атентатори самоубийци удариха полицията в сирийската столица, след като най-малко 17 души бяха убити при атака на 2 октомври срещу полицейски участък в южния квартал "Мидан".

Бомбен атентат в Дамаск

Бомбен атентат в Дамаск

Най-малко 15 загинали

Отговорност за това нападение поеха терористите от ДАЕШ ("Ислямска държава"), според които трима техни бойци, въоръжени с огнестрелни оръжия, гранати и експлозиви са ударили участъка.

Засега никой не е поел отговорност за днешното нападение.

Повече от 330 хил. души загинаха в Сирия от започването на конфликта в страната през март 2011 г. с антиправителствени протести, част от Арабската пролет.