Турция регистрира към сряда 14 556 случая на коронавирус, сред които и 814 симптоматични пациенти, според здравното министерство. Общият брой на случаите в страната вече достигна 2,82 милиона. Броят на починалите от усложнения на вируса в цялата страна достигна 29 227, като 67 души са жертвите от последния ден. Още 9 193 пациенти в страната спечелиха битката срещу вируса, като общият брой на възстановяванията премина 2,64 милиона, предаде Анадолската агенция.

Турция отваря ресторантите, но лекарите притеснени

Турция отваря ресторантите, но лекарите притеснени

В понеделник вечерта президентът Реджеп Ердоган отмени налаганите през уикенда

Към днешна дата в Турция са проведени над 34,54 милиона теста за коронавирус, като 145 130 са от вторник. Последните данни показват, че броят на пациентите с COVID-19 в критично състояние е 1 309. Досега в Турция са приложени над 10,41 милиона дози ваксина - над 7,77 милиона първи дози и над 2,63 милиона втори дози - според официалните данни. На 14 януари Турция започна масова кампания за ваксинация срещу COVID със здравните работници и висши служители, за да насърчи общественото доверие във ваксините.

Ердоган: Турция постепенно сваля блокадите срещу коронавируса от март

Ердоган: Турция постепенно сваля блокадите срещу коронавируса от март

Но това ще се случи вилает по вилает според данните

На 1 март президентът Реджеп Ердоган обяви облекчаване на ограниченията за коронавирус въз основа на обстоятелствата в отделните провинции.  Турция отвори ресторантите и много деца се върнаха в клас, след като правителството обяви мерки за разхлабване на ограниченията в борбата с коронавируса, въпреки че има ръст на случаите, което обезпокои здравните специалисти. Лекарите смятат, че няма условия за връщане към старото "нормално" и призоваха за засилване на тестването и ваксинирането. Политическите и икономически интереси не трябва да са с предимство пред човешкия живот и науката, предупредиха от асоциацията.