Два украински дрона извършиха атака срещу сграда близо до Запорожката атомна електроцентрала. Това заяви говорител на регионалната администрация пред РИА новости.

"Днес, в 0.26 часа, два безпилотни летателни апарата на Въоръжените сили на Украйна пуснаха две мини с калибър 120 милиметра върху сграда, разположена в близост до Запорожката АЕЦ. Покривът и стъклопакетът са повредени. Няма пострадали", отбеляза представителят.

Междувременно ръководителят на градската администрация на Нова Каховка в Херсонска област съобщи, че седем души са загинали след украински обстрел по склад с боеприпаси в града.

Владимир Леонтиев допълни и че още 60 са ранени от счупени прозорци в резултат на украинските ракетни удари.

"Все още има много хора под развалините. Ранените са откарани в болница, но много хора са блокирани в апартаментите и къщите си", съобщи той.

Русия продължава с ударите по Николаев

Русия продължава с ударите по Николаев

Обявена е въздушна тревога

От Би Би Си съобщават, че по данни на украинските власти в Нова Каховка са убити руски генерали и офицери.

Представителят на Одеската областна военна администрация Сергей Братчук съобщи за смъртта на 150 руски войници, включително генерал и петима офицери в резултат на удар на украинските въоръжени сили по руска база в окупираната част на Херсонска област в неделя.

Главното разузнавателно управление на Украйна съобщи и за 12 убити високопоставени руски военни при атаката срещу склада за боеприпаси в Нова Каховка.