Украинските отбранителни сили на Украйна за свалили 51 от 67-те руски крилати ракети, изстреляни в сряда, коментира висшият генерал на страната, след удари, които повредиха съоръжения за производство на електроенергия, съобщава "Ройтерс".

Главнокомандващият Валерий Залужни, пишейки в Telegram, каза, че 30 ракети са изстреляни само срещу Киев, като добави, че 20 са свалени.

"Днес страната терорист, Руската федерация, нанесе масиран ракетен удар по критичната инфраструктура на нашата държава. Тъй като не може да победи въоръжените сили на Украйна, врагът води война с цивилни, топлоелектрически централи, медицински институции и дори бебета", написа Залужни в Telegram.

Според Залужни по време на днешната атака противникът е изстрелял ракети с въздушно (X-101/X-555) и морско (Калибър) базиране.

"Благодаря на военнослужещите, чийто професионализъм спасява животи. Те са модел за подражание за целия свят. Това, което правите при постоянен недостиг на въоръжение, техника, боеприпаси е на ръба на възможното. Благодаря на страните партньори за предоставените системи за ПВО и ПРО, които покриват небето над нас. Мирът в Европа зависи пряко от стабилността и сигурността на Украйна", обобщи главнокомандващият.

В Лвов и Одеса няма ток, всички атомни централи са изключени

В Лвов и Одеса няма ток, всички атомни централи са изключени

Трима души са загинали в украинската столица