Новородено бебе загина при руска ракетна атака, поразила родилен дом в град Вилнянск в Югоизточна Украйна, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на украински официални лица.

Държавната служба за извънредни ситуации на страната информира, че по време на атаката жена с новородено бебе и лекар са били в родилно отделение в двуетажната сграда, която е разрушена.

Лекарят и майката са спасени, но бебето е починало, се посочва в "Телеграм" под снимки на спасителни екипи, претърсващи развалините, и бял дим, издигащ се към нощното небе.

Видеозаписи, публикувани от държавната служба за извънредни ситуации, показват мъж, приличащ на лекар, на когото се дава да пие вода, докато спасителите се опитват да разчистят развалините около него.

Кулеба: Нов кръг санкции трябва да удари ракетната индустрия на Русия

Кулеба: Нов кръг санкции трябва да удари ракетната индустрия на Русия

Той добави, че санкциите наистина работят и отслабват военната машина на Русия

"Скръбта изпълва сърцата ни - бебе, което току-що се появи на бял свят, беше убито", написа в "Телеграм" Александър Старух, председател на военната администрация на Запорожка област, която включва Вилнянск.

Русия не е излязла с коментар за инцидента.

Андрий Йермак, ръководител на кабинета на украинския президент, осъди атаката в публикация в "Телеграм". Наричайки руските сили, които нахлуха в Украйна, "терористи", той подчерта, че Русия ще бъде държана отговорна за "всеки украински живот".

В днешния си доклад британското разузнаване посочва, че руската армия е преминала от удари по "тактически военни цели и украинската електрическа мрежа" към приоритизиране на "медицински заведения като потенциали мишени".

Зеленски: След Русия в украинските градове не остава живот

Зеленски: След Русия в украинските градове не остава живот

В обръщението си към 104-ия Конгрес на кметовете и общинските ръководители на Франция