Украйна удължава забраната за влизане на руснаци в страната. Мъже на възраст от 16 до 60 години все още нямат право да влизат в Украйна. Това съобщават украински медии. 

Това са съобщили от вътрешното министерство на страната. 

Мярката остава в сила въпреки отмененото по-рано военно положение. 

Властите продължават да следят с внимание напрегнатата ситуация и са в готовност за реакция. 

Според данните, повече от 1600 руски граждани не са били допуснати в Украйна, а повече от 350 украинци - в Русия. 

Припомняме, че вчера военното положение, обявено в части на Украйна приключи след 30 дни, на фона на продължаващо напрежение с Русия заради Керченския проток, съобщава БиБиСи.

Мярката бе в сила в 10 региона по Черно море и границите с Русия, Беларус и Молдова и бе обявен след залавяне на три украински военни кораби и 24 моряци от Русия през ноември.

В Украйна остава напрегнато, предупреждава МВнР

В Украйна остава напрегнато, предупреждава МВнР

Военното положение за 10 области бе отменено вчера

Руското външно министерство заяви, че се надява западните страни да разубедят Украйна от всякакви "провокации". По време на извънредната ситуация украинските въоръжени сили бяха поставени в бойната готовност, бе призован и резерва.

Президентът на Украйна Петро Порошенко потвърди, че президентските избори в страната ще се проведат по график. "Ще защитим демокрацията. И ние гарантираме, че президентските избори ще се проведат на 31 март 2019 г. Ако не бяха изборите, бихме помолили Радата да го удължи (б.р. военното положение)", обясни той на заседание на Съвета за национална сигурност и отбрана.

Военното положение в Украйна приключи

Военното положение в Украйна приключи

Порошенко потвърди, че президентските избори в страната ще се проведат по график

Българското външно министерство предупреди, че в Украйна положението остава напрегнато и даде съвети на намиращите се там наши сънародници.