Управляващите лейбъристи обявиха, че подкрепят премиера на Малта Джоузеф Мускат, предаде АП. В изявлението на депутатите се казва, че те "подкрепят всички решения, които премиерът ще вземе", което обаче не дава яснота каква точно ще бъде съдбата му.

Това идва на фона на продължаващите и днес протести в подкрепа на убитата разследваща журналистка Дафне Галиция и засилващия се натиск върху премиера да подаде оставка.

Премиерът на Малта планира да подаде оставка

Премиерът на Малта планира да подаде оставка

Решението му идва след задържането и разпитването на един от съветниците му

Днес в столицата Валета хиляди се събраха, за да поискат оттеглянето на Мускат. Самото семейство на Галиция обяви, че ръцете на премиера са опръскани с кръвта ѝ и този лозунг бе сред издиганите по време на демонстрациите. 

Хората са скандирали: "Отивай си, Джо" и "Мафия".

Припомняме, че по-рано Съдът в Малта повдигна обвинение срещу бизнесмена Йожен Фенек за съучастие в убийството на журналистката Дафне Галиция срещу и постанови той да бъде задържан под стража.

В Малта арестуваха бизнесмен, заподозрян за смъртта на Дафне Галиция

В Малта арестуваха бизнесмен, заподозрян за смъртта на Дафне Галиция

Йожен Фенек, съсобственик на офшорна компания...

Шефът на администрацията на премиера Джозеф Мускат - Кит Шенбри, и министърът на туризма Конрад Мици по-рано подадоха оставки, тъй като са заподозрени, че са получавали пари от Фенек.

Очаква се в скоро време Мускат да обяви оттеглянето си и да напусне поста на 18 януари. Тогава на нов конгрес на лейбъристите трябва да се избере нов лидер.