Преквалифицирането на работниците в САЩ ще струва на правителството десетки милиарди долара.

Световният икономически форум в Давос има лоши новини за американското правителство, пише "Гардиън" - преквалифицирането на работната ръка в новата технологична ера ще струва 34 милиарда долара. Вашингтон ще трябва да плати повечето от средствата.

Забравете за климатичните промени, до Давос предпочитат с частни самолети

Забравете за климатичните промени, до Давос предпочитат с частни самолети

Комфортното летене с частни самолети вместо с пътнически изглежда, че не безпокои елита

Форумът е калкулирал, че ще е полезно за компаниите, ако преквалифицират около 25% от близо 15 милиона работници, които ще бъдат изтласкани от пазара на труда зарази автоматизацията през следващото десетилетие.

Останалата тежест трябва да бъде поета от държавата.

Новото проучване на пазара на труда в САЩ е установило, че 86% от сумата 34 милиарда долара за преквалифициране на около 1,4 милиона души, които ще останат без работа вследствие на Четвъртата индустриална революция и други фактори през следващото десетилетие, ще трябва да бъдат платени от правителството. Частният сектор може да спечели, ако преквалифицира 25% от всички работници и 45%, ако бизнесът сътрудничи.

Мрачна прогноза за глобално разделение и дългове от Давос

Мрачна прогноза за глобално разделение и дългове от Давос

Сет Кларман вижда в следващата криза и икономически спад, и потенциал за насилие

Партниращите компании на форума се ангажираха да преквалифицират 17 милиона работници по света. Целта през 2018 г. беше 10 милиона работници до 2020 г.